tisdag, maj 08, 2007

Malmö FF- Hammarby IF 1-1

Hammarby klarade att spela hem en pinne nere i Malmö genom att spela 1-1 i en underhållande och spännande match. Malmö rivstartade som väntat i första halvlek och pressade tillbaka Hammarby. Bortalaget hade stora problem att hänga med i Malmös tempo. MFF hittade flera gånger ut på vänsterkanten och slog bra inlägg där Ola Toivonen var farlig med sina nickar som dock inte hittade rätt. Det gjorde däremot Daniel Andersson i den 9 minuten då han med ett lågt skott gav Malmö ledningen efter en frispark som Yxel Osmanovski slog via en Hammarbyback fram till Daniel Andersson. Helt rättvist i detta läge. Malmö fortsatte att ösa på framåt och man var orolig på att 2-0 skulle komma när som helst. Men efterhand som halvleken fortgår kommer Hammarby mer in matchen. Det var mittfältet som visade vägen. Sebastian Eguren och Louay Chanko, som en än gång gör en kanonmatch. Charlie Davies får den första heta chansen när han är ytterst nära att göra mål på en passning av Erkan Zengin. Men Davies når inte enda fram med tåspetsen. Efter 31 minuter spel så bryter Hammarby ett Malmö anfall och kommer i en snabb kontring. Jose Monteiro tar en löpning med bollen på högerkanten och passar bollen till Sebastian Eguren som befinner sig mitt i Malmös planhalva. Han avancerar framåt och klipper till med vänsterfoten från 25 meter. Bollen går spikrakt rakt mot Malmömålets vänstra kryss och målvakten Jonas Sandqvist kan bara titta på när bollen går i mål. Ett väldigt vackert mål, bara det var värt entrépengen. Fortsättningen av halvleken var ett ställningskrig där Hammarby nu hade mer att säga till om. Visst förde Malmö matchen men Hammarby stod emot bra och matchen var riktigt underhållande. Men 1-1 i paus var ganska rättvist då lagen hade var sin del av halvleken.

Andra halvlek var en ända lång pers mot de båda målen. Vi supportrar på läktaren slets mellan hopp och förtvivlan. Ingen av de båda lagen var nöjda med oavgjort utan båda lagen gick för seger. Malmö hade mer boll och skapade en del hyggliga chanser. Hammarby ställde om fort och hade färre men klarare målchanser där tyvärr Charlie Davies inte hittade rätt i sin målfabrikation. Han hade flera klara målchanser men den sista sekunden fattades för att komma loss från Malmöförsvarana. Efter ca 60 minuters spel fick Charlie Davies ett kanonläge då han fick bollen helt ren framför Malmös målvakt efter en nick av Christan Traore men Davies nick var inte av det hårdaste slaget. Minuten senare slarvar målvakten Sandqvist och hamnar på mellis utanför straffområdet. Bollen hamnar hos brassen Paulinho, helt osynlig annars, som skjuter ett tamt skott. Bollen hamnar hos Charlie Davies som även han får iväg ett riktigt lamt skott. Precis innan slutet av matchen får den inhoppande Harris Laitinen iväg ett lurigt skott som Sandqvist räddar men släpper en retur på. På den returen kom Charlie Davies fel till boll och lyckades inte få iväg ett avslut. I defensiven visade målvakten Richard Kingson pondus vid Malmös många hörnor som inte var ofarliga. Han är orädd vid kampen i straffområdet. Han rusar rätt och växer faktiskt till en jätte i målet trots sin storlek. När domaren blåste av matchen efter 90 minuter så innebar det delad pott och det var nog rättvist men inget av lagen var speciellt nöjda med det.

Hammarby gör en bra bortamatch mot en av de absolut mest tippade guldkandidaterna Malmö FF. Man sliter och kämpar och arbetar för varandra. Synd bara att inte Davies lyckas sätta någon av sina målchanser. Grabben behöver snart göra mål om han inte ska börja grubbla allt för mycket. Paulinho var också rätt så osynlig under matchen. Desto mer såg vi av mittfältarna Sebastian Eguren och Louay Chanko som båda gör en väldigt bra match. Försvaret darrar ibland men de viker aldrig ner sig utan kämpar och sliter för laget. Richard Kingson i målet fyller mer än väl ut luckan efter Ante Covic. Tre insläppta mål på fem matcher talar sitt tydliga språk. I och med poängen behåller Hammarby serieledningen i allsvenskan efter fem omgångar. Men det skiljer bara tre poäng mellan ettan Hammarby och sistaplacerade Trelleborg så fortsättningen kommer att bli högdramatiskt. Närmast väntar Örebro hemma på Söderstadion på söndag.