torsdag, maj 17, 2007

Johansfors- Trekanten 1-2

Johansfors förlorade gårdagskvällens hemmamatch i DIV 5 östra småland mot Trekanten med 1-2. En medioker match fick publiken se med mycket spel på mittfältet. Första halvlek hände inte så mycket utan lagen tog ut varandra i en relativ jämn halvlek. Backlinjen i båda lagen spelade bra och tillät inte något av lagen att skapa många chanser. De flesta trodde på 0-0 i paus med då tog Trekanten ledningen strax innan halvtidsvilan. Då hade klockan rullat fram till 43 min. Synd att JIF återigen släpper in ett sent mål i första halvlek. Det är psykologisk tungt och innebär att laget får inledda andra halvlek med att jaga kvittering.

Andra halvlek tog Trekanten över matchen mer eller mindre. Med ett tyngre spel tryckte man tillbaka Johansfors på sin planhalva. Dessutom vann man de flesta närkamperna och tillät inte Johansfors att bygga upp något eget anfallsspel. Trekantens backlinje spelade stabilt och plockade ner de allra flesta långbollar som Johansfors försökte sig på. Johansfors var i denna match några nummer för små och orkade inte stå emot när Trekanten i den 72 minuten ökade på till 0-2. Men efter 0-2 målet försökte Johansfors flytta upp allt man har och lyckades faktiskt ta sig in i matchen Viktiga reduceringen kom när Valter Johansson mycket snyggt nickade in bollen i mål efter en bra frispark i den 83 minuten. Hoppet tändes för hemmalaget. Man försökte efter det att få in ytterliggare ett mål som skulle innebära en pinne men man lyckades tyvärr inte skapa någon het chans utan Trekanten kunde hålla undan resten av matchen.

Rättvis Trekanten seger alltså. För JIF gäller det att ladda om batterierna till
nästa match som är mot Timmernabben på bortaplan och den spelas fredagen den 25 maj

Övriga matcher i omgång fyra spelas i morgon fredag.